Fujitsu променя играта в сториджа с ETERNUS AF

Флаш-базираната система ETERNUS AF заема по-малко място в центъра за данни и консумира по-малко енергия за захранване и охлаждане от традиционните дискови масиви

Флаш-базираната система ETERNUS AF заема по-малко място в центъра за данни и консумира по-малко енергия за захранване и охлаждане от традиционните дискови масиви

Японският технологичен гигант Fujitsu обяви днес супер-бърза сторидж система, базирана изцяло на флаш памет. ETERNUS AF се позиционира като основен сторидж в корпоративните ИТ среди за работа с ежедневните приложения и улеснява трансформирането на центъра за данни, стана ясно от уеб конференция, предавана пряко от Мюнхен.

Традиционните твърди дискове (HDD) изостават от процесорите и мрежите в изискването на отговорят на нуждата от по-бързи приложения и продължаващо нарастване на данните. Fujitsu адресира този проблем с новата флаш-базирана система ETERNUS AF, която използва само полупроводникови дискове (SSD, наричани още твърдотелни дискове).

Новата система пести време и пари, като се интегрира безпроблемно в конвенционалните сторидж среди и гарантира 100% сигурност на данните чрез прозрачно преодоляване на сривовете – когато има такива, се реализира мигновено превключване към втора система, с огледални копия на данните. ETERNUS AF също така опростява операциите по администриране и поддръжка чрез автоматизирана технология за качество на услугата (Quality of Service).

Освен с висока надеждност, ETERNUS AF се отличава с изключително кратко време за отговор, което съвременните приложения изискват. SSD-та работят с до 500 пъти по-бързо от традиционните HDD, посочиха от Fujitsu, а това означава максимална производителност за смесени натоварвания с бази данни, виртуализация, анализи и големи данни.

Цените на ETERNUS започват от 29 000 евро за модела AF250 и от 99 000 евро за AF650

Цените на ETERNUS започват от 29 000 евро за модела AF250 и от 99 000 евро за AF650

Fujitsu наблегна също на конкурентния ценови модел на ETERNUS AF и ниската цена на притежание на флаш-базираната сторидж система, която според компанията се нуждае от по-малко поддръжка и е по-надеждна от HDD-системите. Освен това традиционните дискови системи ETERNUS DX да работят безпроблемно с флаш-базираната ETERNUS AF. Клиентите могат да комбинират двете системи, за да се възползват от предимствата на SSD сториджа, като същевременно продължат да извличат стойност от съществуващите си инфраструктури.

ETERNUS AF идва с вградени технологии за дедубликация и компресиране, което й позволява автоматично да оптимизира обема на данните, а това означава намаляване на необходимия SSD капацитет и по-малко разходи за сторидж на  потребителите. Нещо повече, флаш-базираната система заема по-малко място в центъра за данни и консумира по-малко енергия за захранване и охлаждане, в сравнение с традиционните дискови масиви.

Fujitsu въвежда два модела на ETERNUS AF. Върховият AF650 включва до 256GB системна памет и максимум 96 броя SSD устройства с общ капацитет 368TB (ефективен 1843T). Вторият модел, ETERNUS AF250, предлага до 64GB системна памет и до 24 SSD-та, а капацитетът достига 92TB (ефективен 460TB, при дедубликация и компресия в съотношение 5:1).

Цените на ETERNUS AF250 започват от 29 000 евро, а на топ системата ETERNUS AF650 – от 99 000 евро, обявиха от Fujitsu. До края на годината тече промоция на системата, в рамките на която 12 SSD ще се продават на цената на 10 SSD. Доставките на ETERNUS AF започват този месец.

Коментари по темата: „Fujitsu променя играта в сториджа с ETERNUS AF”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    до 24 SSD-та, а капацитет достига 92TB (ефективен 460TB,

    Точно това искам.

Коментар