Чехите: Прага е инкубатор на технологии

Тази седмица в Прага ще се проведе регионалното технологично изложение CES Unveiled Prague

Тази седмица в Прага ще се проведе регионалното технологично изложение CES Unveiled Prague

Броят стартиращи бизнеси в Чехия се увеличава с всяка година, заяви Карел Кучера, главен изпълнителен директор на CzechInvest – агенция на Министерството на индустрията и търговията, която подсилва конкурентостта на местната икономика и поддържа чешките стартъпи посредством различни програми.

Чехия е дом на втората по големина група от новостартиращи бизнеси в Централна Европа. В световен мащаб чешката стартъп екосистема все още се развива и има много интересен потенциал, особено в областта на ИКТ, което е видно от сливането Avast и AVG – две от най-големите компании за антивирусен софтуер.

Тази седмица в Прага ще се проведе изложението CES Unveiled Prague с участието на десетки технологични компании. Събитието е фокусирано изцяло върху потребителската електроника и ще представи най-доброто от технологиите в Централна Европа.

„Прага е сърцето на технологичния напредък в Централна Европа от векове”, каза Гавин Шапиро, президент и CEO на Асоциацията за потребителска електроника. „Като процъфтяваща стартъп сцена, сега чешката столица е разпозната в целия свят като инкубатор за технологии. Очакваме да чуем от представители на чешкото правителството и посолството на САЩ виждания за региона и бъдещите планове за развитието му в тази насока”, допълни той.

Коментар