Най-бързият домашен рутер достига 7,2Gbps безжично

Nighthawk X10 AD7200 е рутер за тежък стрийминг и виртуална реалност

Nighthawk X10 AD7200 е рутер за тежък стрийминг и виртуална реалност

Мрежовата компания Netgear обяви най-бързия рутер в света. Моделът Nighthawk X10 AD7200 е насочен към потребителите на виртуална реалност и стрийминг на тежко съдържание – аудио и видео.

Nighthawk X10 AD7200 е оборудван с четириядрен процесор с тактова честота 1,7GHz, който – според производителя – е най-бързият чип за домашни рутери. Моделът поддържа спецификацията Wi-Fi 802.11ac Wave 2 и технология MU-MIMO, която ускорява предаването на данни към няколко устройства едновременно.

Максималната пропускателна способност на рутера при безжично предаване на данни достига 7,2 гигабита в секунда (Gbps).

Апаратът е оборудван с четири външни активни антени, създадени по патентована технология, които усилват сигнала. Вградената за първи път в домашен рутер поддръжка на Plex Media Server позволява бърз обмен на мултимедийни файлове между устройства в локалната мрежа от рода на таблети, смартфони и компютри.

Netgear твърди, че Nighthawk X10 е първият домашен рутер с 10-гигабитов мрежов порт. Устройството предоставя още шест гигабитови порта и два USB 3.0. Продажбите на рутера ще започнат в края на октомври на цена от $500.

Коментар