AMD добавя VR изживяване към поредицата Бахубали

Премиерата на „Мечът на Бахубали” е планирана за април 2017 г.

Премиерата на „Мечът на Бахубали” е планирана за април 2017 г.

AMD си сътрудничи с медийната компания Arka Media Works и филмовия режисьор С.С.Раджамули за създаване на VR клипове към следващия филм от поредицата Бахубали. Новите технологии ще предложат панорамно видео и VR изживявания на милиони зрители, стана ясно на Мумбайския филмов фестивал.

Технологията на AMD използва нов инструмент за заснемане на VR с до 32 камери и GPU-ускорен софтуер за свързване на заснетите видеокадри. Тя работи в тандем с Radeon Pro графика и вече намери приложение в разработката на съдържание за промотиране на очаквания скоро филм „Baahubali: The Conclusion”, режисиран от С.С.Раджамули с премиера на 28 април 2017 г.

„Смайваме се при вида на различни големи неща – както природни, така и направени от човека”, каза Раджамули, режисьор и на двата филма за Бахубали, според който хората реагират по един и същи начин, когато видят Големия Каньон и високия 2722 фута (829,66 м) хотел „Бурж Халифа”.

За да създаде тези изживявания, AMD разработи радикално новата камера за VR заснемане –  bb360cc – и софтуера за свързване на 360-градусово видео. bb360cc осигурява VR преглед в реално време и до 32 камери.

С помощта на създадения от AMD софтуер Project Loom, специалистите по видеосъдържание могат бързо да свържат заснетите кадри в 360-градусово видео, често пъти в реално време или почти в реално време, съкращавайки сериозно времето, необходимо за това с използване на алтернативни технологии.

„Планираме да пуснем „Мечът на Бахубали” през април 2017 г. около премиерата на филма. Вече има няколкостотин киносалона, които ще инсталират VR оборудване, за да подкрепят представянето на това завладяващо изживяване”, съобщи Шобу Ярлагада, СЕО на Arka Media Works.

Коментар