Как да придобием ключови компютърни умения

Аула, един модерен учебен център в България, дава възможност на всеки да придобие и поддържа необходимите компютърни умения лесно онлайн

Учебният център Аула дава възможност на всеки да придобие и поддържа необходимите компютърни умения лесно онлайн

В епохата на умствения труд новите технологии дават ключово конкурентно предимство, а компютърните умения са необходимо условие за тяхното ефективно използване. И въпреки че това е всеизвестно, все по-често виждаме специалисти, които са отлично подготвени в своята област, но изпитват затруднения при работа с Excel, Photoshop, AutoCAD или друга професионална програма.

Поддържането на компютърни умения е като ходене до фитнес залата. Не може да отидете веднъж и да смятате, че сте приключили с това занимание до края на живота си. Концепцията „учене през целия живот” е целесъобразна точно в сферата на бързо променящите се софтуерни продукти, някои от които излизат с нова версия всяка година.

Аула, един модерен учебен център в България, дава възможност на всеки да придобие и поддържа необходимите компютърни умения лесно онлайн.

Иновативно онлайн обучение по софтуер в Аула

Първата стъпка към онлайн обучението е да се регистрирате напълно безплатно в Аула. Това  ще ви позволи да започнете курс, без да заплащате абсолютно нищо. Вероятно ви се е случвало да си платите курс, но още след първите няколко сесии да разберете, че той не е подходящ за вас, че програмата на курса или преподавателят не ви допадат. В Аула не съществува такъв риск, защото започвате обучението безплатно и може да се откажете по всяко време.

Ако все още се колебаете дали да се регистрирате, можете да следите блога на Аула с уроци за различни програми. Всяка седмица там има нов практически урок, който е отговор на въпрос от потребител.

Когато започнете обучението, минавате през интерактивно видео. С популяризиране на сайтове като YouTube, видеото става достъпно за гледане навсякъде, но в Аула е заложен специален метод за активно онлайн учене. Освен самия видео урок минавате през въпроси и отговори, тестове, ползване на работни файлове, както и директно повтаряне на показаното, без дори да сте инсталирали софтуера. Например, можете да повторите уроците от курса по Photoshop, без да имате инсталирана самата програма.

aula-ins

Всичко в Аула става онлайн и дори няма нужда да излизате от компютъра – от самата регистрация до издаването на сертификат

Но колко помните от това, което научавате? Сетете се за последния семинар или обучение на което сте били. Какво запомнихте и приложихте от него? Статистиката показва, че две седмици след обучението хората помнят по-малко от 5% от наученото. Затова в Аула е разработен метод за трайно запаметяване, който ви подава упражнения и тестове в точния момент, преди да сте ги забравили и на специално изчислени интервални, така че да влязат в дълготрайната ви памет.

Как да намерим време за обучение в забързаното ежедневие?

В днешния забързан свят времето е най-ценният ресурс и обикновено не достига. Ето защо, най-ефективният начин за обучение е пред компютъра, в удобно за вас време. Най-малкото, защото не губите време за транспорт. Но вече има и още една възможност – с мобилното приложение Аула може да гледате уроците, докато чакате на опашка, пътувате до работа или просто имате „дупка” в графика за деня.

Друга интересна възможност е игровото обучение. То ви позволява да печелите точки и да си повишавате ранга, когато напредвате, решавате тестовете и отговаряте на въпросите правилно.

Всичко става онлайн и дори няма нужда да излизате от компютъра – от самата регистрация до издаването на сертификат. В Аула получавате авторитетно удостоверение, защото това е лицензиран център за професионално обучение към МОН.

Аула осигурява учене през целия живот

Един от проблемите на класическите обучения в зала е, че след приключване на обучението, на практика приключва всичко. Не можете да преговаряте уроците, нито да задавате въпроси на преподавателя или на участниците в групата. А истинските въпроси възникват едва когато навлезете в ежедневната работа.

В същото време Аула ви осигурява учене през целия живот и система за подкрепа, която включва неограничен достъп до форум и уроци от блога с отговори на вашите въпроси. Всички тези възможности и предимства на онлайн обучението по софтуер са напълно достъпни и удобни за ползване, просто се регистрирайте безплатно в Aula.bg и започнете да подобрявате компютърните си умения.