Fujitsu и Lenovo обявиха глобално РС партньорство

Очакваното партньорство между Fujitsu и Lenovo вече е факт

Очакваното партньорство между Fujitsu и Lenovo вече е факт

Две от водещите технологични компании в света, Fujitsu и Lenovo, обявиха, че започват стратегическо глобално партньорство в областта на персоналните компютри. Новината не е изненада, предвид изтеклите по-рано информации за преговори между ИТ гигантите.

В частност, Fujitsu Limited (Fujitsu), Fujitsu Client Computing Limited (FCCL) и Lenovo Group Limited (Lenovo) ще си сътрудничат в изследванията, разработката, проектирането и производството на РС за глобалния пазар. Все още се уточняват детайли по споразумението.

По-рано тази година Fujitsu прехвърли японския си РС бизнес към FCCL, нейно собствено подразделение. Оттогава насам Fujitsu разглеждаше различни възможности за по-нататъшен растеж на РС пазара. Lenovo, от своя страна, е най-големият производител на РС в света и продължава да търси растеж на основния си бизнес на световния пазар.

Партньорството ще позволи на двете компании да създадат успешен модел, който се възползва от ресурсите на Fujitsu за глобални продажби, поддръжка на клиентите, изследвания и разработки (R&D) и производство, както и от оперативните възможности на Lenovo, за да повишат своята конкурентоспособност на динамичния РС пазар.

Fujitsu ще продължи да предлага РС-та със своя бранд и следпродажбена поддръжка на клиентите и партньорите по целия свят. Двете компании уточняват детайли по партньорството и преговарят с Банката за развитие на Япония за финансова и стратегическа поддръжка.

Коментар