Нови процесори на Intel и AMD ще раздвижат РС пазара

Intel и AMD може да съживят продажбите на компютри с новите си процесори Kaby Lake и Zen

Intel и AMD може да съживят продажбите на компютри с новите си процесори Kaby Lake и Zen

Производителите на персонални компютри очакват подем на пазара с излизане на новите процесори на Intel и AMD, съобщи digitimes.com, позовавайки се на източници от индустрията.

Бизнесът се надява на раздвижване на продажбите на РС през първото тримесечие на 2017 г., когато на пазара ще се появят процесорите Intel Kaby Lake и AMD Zen. Новите РС се очаква да дебютират на януарското изложение CES 2017 в Лас Вегас.

Intel ще започне в началото на следващата година масово производство на чипове Kaby Lake, предназначени за геймърски ноутбуци и настолни системи от среден и висок клас.

Същевременно, конкурентът AMD ще пусне процесорите Zen, с още по-привлекателно съотношение цена-производителност, отколкото се очакваше по-пано.

Няколко производители на ноутбуци планират да покажат геймърски модели с новите процесори на изложението CES 2017  през януари. Очакват се също дънни платки с чипсет Intel серия 200 и AMD X370, B350 и A320 за високия, масовия и най-ниския клас системи. Модели на базата на X370 ще се появят на пазара още в края на ноември тази година.

Коментари по темата: „Нови процесори на Intel и AMD ще раздвижат РС пазара”

добавете коментар...

  1. Опа

    Нямам търпение да видя новите процесори на АМД. Малко разнообразие.

Коментар