Обновление на Windows 10 добавя 3D възможности

Windows 10 Creators Update включва нова версия на Paint, която позволява създаване на 3D графика

Windows 10 Creators Update включва нова версия на Paint, която позволява създаване на 3D графика

Microsoft обяви голямо обновление на операционната система Windows 10, което се очаква да стане достъпно за потребителите през пролетта на 2017 г.

Вчера в Ню Йорк компанията представи Windows 10 Creators Update с нова версия на графичната програма Paint, която за първи път в историята си позволява създаване на 3D изображения без да са необходими професионални умения.

За да сътвори триизмерно изображение, потребителят трябва да го нарисува на плоскост, а след това с помощта на специална функция да му придаде автоматично обем, поясниха от Microsoft.

Създадените в Paint триизмерни модели могат да се разпечатат на 3D принтер. Microsoft нарича тази възможност на стандартната графична програма нова стъпка в развитието на иновациите.

В очаквания ъпдейт разработчикът поставя акцент в работата на приложенията, вкл. браузъра Edge, с нови функции, свързани с 3D и виртуална реалност. „Ако дадем на света възможност да опознае 3D, ще настъпи нова епоха в поднасянето на информацията, нова епоха в иновациите”, казват от Microsoft.

Създаването на 3D съдържание трябва да бъде толкова просто, колкото правенето на снимки, допълват от компанията.

Коментар