Huawei Nova: секси вид и удобство в 5 инча

huawei_nova_6

Секси дизайн, удобна компактност и сигурност са съчетани в Huawei Nova – новият смартфон на Huawei, който дебютира днес в търговската мрежа у нас.

Външният вид е основен „коз” на Huawei Novа – фактор, за който създателите на смартфона се надяват да се окаже отличителна черта спрямо конкурентните модели. Закръглените повърхности, извивки и нежни кантове правят устройството красиво и желано.

huawei_nova_1

Завръщането към 5-инчов дисплей заслужава особено внимание, когато става дума за Nova. Смартфонът е компактен, лесен за работа с една ръка. Заедно с финия алуминиев корпус и тънката му рамка, това го прави удобен дори в малка дамска ръка.

С текстурата на гърба, не случайно наречена „права коса”, моделът е приятен за държане, но и по-малко податлив на подхлъзване. Към всичко това следва да се добави и пръстовият четец, вграден с цел повече сигурност. Пръстовото разпознаване се поддържа в три режима – сигурен, бърз или точен.

huawei_nova_4

Екранът с 443 ppi и контрастно число от 1500:1 е готов за ерата на LTE мрежите, когато гледането на видео онлайн е нещо съвсем естествено. За повече удобство дисплеят позволява прецизен контрол на цветовата температура.

Автоматично се коригира и осветеността – той става по-ярък, когато телефонът е на открито или в силно осветена зала, и по-затъмнен в по-сумрачни помещения. Опция за филтриране на синята светлина също е вградена в това устройство – за защита на зрението и нервната система.

huawei_nova_2

Теглото на Nova е редуцирано до 146 грама, но не за сметка на мощността. Последен модел Snapdragon процесор и 3 гигабайта оперативна памет обeщават гладко и спокойно функциониране, а ниската консумация на енергия в съчетание с 3020 мАч батерия гарантират продължителна работа – до два дена с едно зареждане, при нормално натоварване. Зареждането се случва относително бързо – до 60% само за час, благодарение на зарядното устройство 5V/2A.

huawei_nova_5

Камерата, както обичайно в телефоните на Huawei, е важен акцент в технологичното оборудване на Nova. С подобрено светлоулавяне, 12MP сензор и f2.2 леща, камерата е готова за хубави снимки с добро темпо: тя фокусира за 0,3 секунди.

Специално покритие предпазва лещата от надраскване и пръстови отпечатъци. Многобройните артистични режими на снимане са удоволствие за фото-любителите, наред с възможността за снимане на 4K видео. Huawei Nova вече е достъпен на пазара у нас на цена от 799 лв.

Мария Малцева

Мария Малцева

Коментар