Lenovo на печалба след сделки с недвижими активи

Lenovo е продала 14,5 млн. компютъра на световния пазар в периода юли-септември

Lenovo е продала 14,5 млн. компютъра на световния пазар в периода юли-септември

Лидерът на световния пазар за компютри Lenovo отчете печалба за второто тримесечие на финансовата 2016-2017 г. Положителният резултат е обусловен от продажбата на недвижими активи и превишава очакванията на анализаторите.

В периода юли-септември чистата печалба на Lenovo възлиза на 157 млн. долара, докато година по-рано компанията отчете най-високата в историята си загуба в размер на 714 млн. долара, в резултат на присъединяването на Motorola Mobility.

Върху резултата за тримесечието влияе сериозно продажбата на недвижими активи на стойност 206 млн. долара, която е по-голяма от отчетената печалба. Приходите на компанията са намалели с 8% до 11,2 млрд. долара, докато анализаторите очакваха $11,02 млрд. и печалба от $131 млн., отбелязва Ройтерс.

Подразделението за компютри и таблети – Lenovo PC and Smart Device Business Group – постига приходи в размер на $7,8 млрд., или с 8% по-малко на годишна база. Печалбата преди данъци се е увеличила с 3% до $405 млн. Броят на продадените РС е намалял с 3,2%, до 14,5 млн., но компанията остава на първо място в света вече 14-то поред тримесечие, по данни на IDC.

Структурата Mobile Business Group, която отговаря за мобилните телефони с марки Motorola и Lenovo, е донесла приходи в размер $2 млрд., бележейки спад от 12%. Загубите на подразделението преди данъци възлизат на $156 млн. Бизнесът със смартфони Motorola обаче е нараснал с 40%, благодарение на устройства като Moto G и Moto Z.

Подразделението Lenovo Data Center Business Group, което се занимава със сървъри, сторидж системи, софтуер и услуги, приключва тримесечието с приходи от $1,1 млрд., което е спад от 8%, и загуба в размер на $141 млн.

Коментари по темата: „Lenovo на печалба след сделки с недвижими активи”

добавете коментар...

  1. строител

    PC – НЕ
    Имоти – ДА

  2. dell

    Приходите -8%.

    След 12г * -8% няма да има и спомен.

Коментар