„Облак” звучи несигурно и неизвестно, като мъгла

Бъдещето на бизнеса е в облачните технологии и услуги, категорични са специалистите от ИТ бранша

Бъдещето на бизнеса е в облачните технологии и услуги, категорични са специалистите от ИТ бранша

Много от мениджърите у нас избягват да използват облачни приложения за бизнеса си, защото понятието „Облак” им звучи несигурно и неизвестно – като мъгла, заявиха специалисти от Балкан Сървисис на конференция тази седмица в София.

Облачните бизнес системи обаче предлагат редица предимства, заради което все повече компании у нас ги предпочитат. Такива са: съкращаване на разходите, в пъти по-голяма сигурност на данните, независимост от локации или устройства, гъвкавост на потребителите, еластичност, която позволява повече потребление при пикови натоварвания, и др.

Финалният резултат за компаниите е фактът, че потребителите имат възможност да се съсредоточат върху бизнеса си, посочиха експертите. Те бяха категорични, че бъдещето на бизнеса е в облачните технологии и услуги.

Българските компании имат нужда от повече информация за тенденциите в развитието на облачните технологии, както и за предимствата и рисковете от облака, пряко касаещи бизнеса, смятат участниците в конференцията.

Сигурността в облака не би трябвало да е притеснение за мениджърите, заяви Слави Славов, технически директор на Балкан Сървисис. По неговите думи, нивото на сигурност, което облакът предлага, не би могло да бъде достигнато от клиентите, ако те ползват т.нар. „on premise” системи.

Коментари по темата: „„Облак” звучи несигурно и неизвестно, като мъгла”

добавете коментар...

  1. :о)

    Мисля че е доста несериозно към днешна дата да се говори за “Сигурност” в облака.
    Та нали тоя облак се държи от някой…това автоматично означава че всичките ти данни са достъпни за 3ти лица…

Коментар