Microsoft ползва все повече ВЕИ в дейта центровете си

Към края на 2016 г. около 44% от електроенергията, ползвана в дейта центровете на Microsoft, ще идва от вятърни, слънчеви и водни източници

Към края на 2016 г. около 44% от електроенергията, ползвана в дейта центровете на Microsoft, ще идва от вятърни, слънчеви и водни източници

Microsoft сключи най-голямата в историята си сделка за покупка на вятърна енергия за нуждите на своите центрове за данни, съобщи Блумбърг.

В рамките на дългосрочни договори Microsoft ще получи 237 мегавата електроенергия от вятърните централи на компаниите Allianz Risk Transfer и Black Hills в щатите Канзас и Уайоминг, която ще се използва в центъра за данни в гр. Шайен (столица на Уайоминг).

Към края на 2016 г. около 44% от електроенергията, ползвана в дейта центровете на Microsoft, ще идва от вятърни, слънчеви и водни източници, а след две години делът й ще достигне 50%, по информация от компанията.

В момента Microsoft има договори за използване на 20 мегавата слънчева енергия и 285 мегавата вятърна енергия. Финансовите параметри на обявената тази седмица сделка за ВЕИ не се съобщават.

Блумбърг прогнозира, че към 2025 г. около 50 американски компании ще сключат сделки за 17,4 гигавата енергия от вятъра и слънцето, спазвайки своите обещания за използване на възобновяеми енергийни източници.

Коментари по темата: „Microsoft ползва все повече ВЕИ в дейта центровете си”

добавете коментар...

  1. Фофу

    Хайде бе, днес няма ли страдащи от синдром Microsoft, натиснаха ви бутона, почвайте да страдате и да цвилите.

  2. Anonymous

    Вече ми поникна на пъпа…

Коментар