Facebook отваря централа в Лондон, наема 500 души

Новият офис на Facebook в Лондон ще заработи през 2017 г.

Новият офис на Facebook в Лондон ще заработи през 2017 г.

Въпреки опасенията, че Брекзит ще прогони ИТ компаниите и други бизнеси от Лондон, засега това не се случва. Напротив – големи имена от индустрията засилват присъствието си в британската столица.

Facebook планира да отвори в Лондон централен офис и да разкрие 500 нови работни места, според изявление на вицепрезидента на компанията за региона ЕМЕА Никола Менделсон.

Очаква се новият офис на най-голямата социална мрежа да заработи през 2017 г., а общият брой на персонала да достигне 1500 души. С откриване на офиса, Facebook ще увеличи щата си в Обединеното кралство с 50%.

Много от новите длъжности ще бъдат за висококвалифицирани инженери. Великобритания остава едно от най-добрите места за технологичните компании и важна част от историята на Facebook, коментира Менделсон, цитиран от Блумбърг.

Коментари по темата: „Facebook отваря централа в Лондон, наема 500 души”

добавете коментар...

  1. Вомир

    Мда, какво ли толкова ще работят тез 500 – 1500 човека? 🙂
    Отговор – Офис с работна група от психопати, воайори, които да шпионират хората с в соц. мрежата, да им гледат интимните данни с което да правят парите на Зукера.

  2. Anonymous

    Никола Менделсон.

    Святбар човека

  3. Хмм

    Надяват се на “сладка сделка”, т.е. с УК извън ЕС, ще получат данъчни облекчения, които в ЕС биха се равнявали на държавна помощ. За разлика от другите индустрии, ИТ не се влияят от тарифи и мита, което ги прави далеч по-гъвкави от автомобилостроенето например.

Коментар