Лаптопите и РС-тата са най-лесни за хакерите

Само 45% от потребителите на свързани устройства предприемат мерки за тяхната защита

Само 45% от потребителите на свързани устройства предприемат мерки за тяхната защита

Настолните компютри и лаптопите са най-уязвимите към хакерски атаки устройства на пазара, сочи доклад на компанията за сигурност McAfee.

Веднага след тях се нареждат смартфоните и таблетите, медийните плейъри и т.нар. донгъли (миниатюрни устройства за стрийминг), битовите смарт уреди и дроновете.

В празничния сезон, когато хората си разменят хай-тек подаръци, 85% от тях започват да използват свързаните устройства още в първия ден, а само 45% от тях предприемат мерки за сигурност, отбелязва McAfee.

Освен това половината потребители нямат представа дали са взели надеждни мерки за сигурност на своите устройства, сочи проучването.

80% от потребителите планират онлайн покупки в празничния сезон, като при 64% това означава смартфон или таблет. Свързаните устройства остават начело в списъка с желани подаръци тази година.

Тревожен е фактът, че потребителите не знаят какви действия застрашават сигурността им, коментира McAfee. Компанията съветва потребителите да се включват само в защитени Wi-Fi мрежи, своевременно да обновяват софтуера си и да използват надеждни пароли за своите устройства.

Коментари по темата: „Лаптопите и РС-тата са най-лесни за хакерите”

добавете коментар...

  1. Beyond

    Ползвам продуктите и услугите на McAfee от 7 години и не съм имал проблеми до сега.

  2. McAfee

    Най-големия съвет, който McAfee трябва да дадат на всички свои клиенти е да стоят по-далече от тях, техните продукти и услуги 🙂

Коментар