Intel подсилва микро РС-тата Compute Stick

Линията микрокомпютри Intel Compute Stick включва в момента 11 модела

Линията микрокомпютри Intel Compute Stick включва в момента 11 модела

Intel планира да пусне през следващата година два нови модела на микрокомпютъра с размери на флашка Compute Stick, базирани на процесори Apollo Lake.

Актуалната в момента линия Intel Compute Stick включва 11 модела с процесори Bay Trail, Cherry Trail и Skylake (Core M). Догодина ще се появят два нови модела с чипове Apollo Lake, които ще имат по-високо бързодействие от решенията с Bay Trail и Cherry Trail, но същевременно ще са по-евтини от флагманите с Core M.

Моделът с предварително инсталирана операционна система Windows 10 ще включва 2GB оперативна памет и модул eMMC с капацитет 32GB. Вариантът без ОС ще предложи 4GB RAM и модул eMMC с двойно по-голям обем.

И двата модела имат безжични адаптери Wi-Fi 802.11ac и Bluetooth 4.2, портове USB 3.0 и USB 2.0, стандартно гнездо за слушалки и видеоизход HDMI за свързване към телевизор или монитор.

В края на април тази година Intel се отказа от процесорите за смартфони с бранда Atom – чиповете Apollo Lake, дошли на мястото на Bay Trail и Cherry Trail, сега се наричат Celeron и Pentium. Новите модели Compute Stick ще използват именно SoC решения Celeron или Pentium.

Коментар