Никога повече самотни плувци

Доказано е, че плуването развива и извайва човешкото тяло най-хармонично в сравнение с останалите спортове, защото в него участват всички мускули.

Същевременно плуването е и едно от най-самотните занимания – трудно е да водите разговор или да вършите нещо друго, докато полагате усилия да преодолеете разстояние чрез гребане с двете си ръце.

Подобно на повечето спортове от типа на аеробиката, резултатите в плуването могат дойдат по-скоро, ако го правите в компанията на музика. И ще ви е далеч по-приятно да постигате своите цели във водата.

Някои хай-тек компании се погрижиха да направят удоволствието от къпането още по-забавно. Като Olympus например, която пусна на пазара фотоапарат за любителски подводни снимки.

Изхождайки от същата концепция, Lavod показа аудио плейър, който е разработен специално да работи във вода. LFA-296V Aqua Music Player има професионална система за прихващане към главата на плувеца, така че по никакъв начин да не влияе на свободата на движение.

Музикалният плейър работи на дълбочина до 3 метра. Джаджата може да се закрепи удобно към очилата за плуване например. Слушалките пък са приспособими към различни размери уши.

След пълен цикъл на зареждане, музикалният плейър възпроизвежда музика в продължение на 3 часа без прекъсване. Въпреки че във водата времето тече по различен начин, след 3 часа плуване дори олимпийците имат нужда от почивка.

А тъй като водата е сред най-добрите проводници на звук, стига да искате, можете да запознаете със своя музикален вкус приятелите си гмурци.

Коментар