Нови мишки променят компютърната навигация

Нови мишки променят компютърната навигация

Продукти на Logitech ускоряват работата с цифрово съдържание
30/08/2006
Две нови мишки са способни да изменят принципите на работа на потрбителя с цифрово съдържание, намиращо се в персоналния компютър или в Интернет. Това твърди компанията Logitech, която пусна на пазара през август безжичните лазерни мишки MX Revolution и VX Revolution.
Новите продукти на компанията ще улеснят потребителите, които всеки ден работят с множество уеб страници, дигитални снимки, електронни таблици и плейлисти. И двете мишки притежават функцията за свръх бързо прелистване на документи  с революционното, според Logitech, колелце – MicroGear Precision Scroll Wheel, което е вградено в мишката.
Колелцето работи в два режима. Първият от тях, свободно въртене, осигурява възможност за прелистване на дълги документи – толкова бързо, колкото е необходимо на потребителя. Вторият режим, постъпково придвижване, има по-ясна обратна връзка и е предназначен за по-точното преглеждане на документи и снимки.
Само с едно докосване върху скролера, за седем секунди могат да бъдат прегледани 10 000 символа в документ, твърдят от Logitech. За сравнение, с традиционния скролер преглеждането на същия документ ще отнеме 500 завъртания и седем минути.
Компютърната навигация с тези мишки, снабдени с иновативната характеристика OneTouch Search, позволява на хората да избират дума или фраза на уебстраница или в документ и с едно кликване да видят резултатите от търсенето в Интернет по темата. С ергономичния си дизайн, новите мишки намаляват напрежението в китката.
Неотдавнашно проучване, проведено от Logitech показа, че по всяко време потребителите средно имат отворени на компютрите си по шест приложения. При това смяната на един документ с друг или отварянето на нов прозорец се осъществява с регулярност от 50 секунди.  
Моделът MX Revolution за РС се продава на цена от 99.99 евро, а VX Revolution, предназначен за лаптопи струва 79,99 евро, съобщават от компанията. VX е по-малка от MX и включва 2.4 GHz микро приемник.

Коментар