Foxconn и Sharp планират производство в САЩ

Foxconn е поредният хай-тек гигант, който е склонен да произвежда в САЩ

Foxconn е поредният хай-тек гигант, който е склонен да произвежда в САЩ

Тайванският производител на ИТ продукти по поръчка Foxconn и контролираната от него компания Sharp разглеждат възможността за производство на дисплеи в САЩ, стана ясно през седмицата.

Планът все още се обсъжда между ръководствата на двете компании, като окончателно решение ще бъде взето след подробно разглеждане на въпроса, споделя пред агенция Nikkei високопоставен служител на Sharp.

И Foxconn, и Sharp са партньори на Apple в производството на iPhone. Намерението им да произвеждат в САЩ е продиктувано от програмата на новоизбрания президент Доналд Тръмп за връщане на работните места в страната.

В хода на предизборната си кампания Тръмп заяви, че ще застави Apple да произвежда своите продукти в САЩ вместо в Китай. “Apple и останалите големи компании ще започнат да произвеждат iPhone, компютри и други продукти в Америка, а не в Китай, и да създават работни места в нашата страна”, каза Тръмп.

Според източниците на Nikkei, изграждането на завод в СЩА ще коства на Foxconn и Sharp близо 9 млрд. долара. Именно подобна сума възнамеряват да инвестират двете компании в построяване на завод за ТВ панели в Гуанджоу, Китай, през есента на 2018 г.

Коментари по темата: „Foxconn и Sharp планират производство в САЩ”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Всичко хубаво, ама не споменават колко работни места ще създадат. Да не се окаже заводът им с 10-на пазача в крайна сметка???
    То и в България се произвеждат китайски автомобили, но всъщност се оказва, че само капака на двигателя на сглобен в Китай автомобил се поставя тук…

  2. Продавач

    Нищо не си разбрал, купувач. Ще произвежда екрани за Епъл в САЩ, вместо в Китай, а Епъл не са от евтините както знаеш

  3. Купувач

    Значи ще произвеждат евтини китайски стоки в Америка ?

    Предполагам, че след това ще ги изнасят в Китай и Индия за продажба…

Коментар