Microsoft патентова хибрид на смартфон и таблет

Microsoft е подала патентна заявка за сгъващо се устройство, което може да се превръща от смартфон в таблет и обратно. Предполага се, че подобна концепция ще бъде реализирана в бъдещи мобилни устройства на компанията.

Заявката описва устройство, подобно на голям смартфон, което може лесно да се сгъва, както и да се превръща в таблет, благодарение на гъвкава шарнирна структура. 

Microsoft ще се опита да промени форм-фактора на мобилните устройства с гъвкав хибрид на смартфон и таблет (снимка: vnpoweruser.com)

Microsoft ще се опита да промени форм-фактора на мобилните устройства с гъвкав хибрид на смартфон и таблет (източник: vmpoweruser.com)

Конструкцията позволява съвместяване на множество корпуси, вкл. възможност да се въртят около ос един спрямо друг и да се поддържа непрекъсната зона за гледане на дисплей, който се простира на няколко корпуса.

Изобретател на устройството е Кабир Сидики, който по-рано патентова успешно поставка за Microsoft Surface и ракурс на камерата на Surface. Може да се предполага, че Microsoft ще пусне хибрид „две в едно”, който съвместява смартфон и таблет, така че потребителите да не купуват поотделно тези устройства.

Коментар