Зукърбърг на среща с полицаи: Социалните мрежи помагат

Марк Зукърбърг почерпи идеи от полицаите в Далас, които ще сведе до екипа си във Facebook

Марк Зукърбърг почерпи идеи от полицаите в Далас, които ще сведе до екипа си във Facebook

Основателят на Facebook Марк Зукърбърг започна да изпълнява новогодишното си обещание да обиколи Съединените щати и да се срещне с различни хора и професионални общности, за да научи как живеят и какво мислят за бъдещето.

В началото на тази седмица интернет предприемачът и един от най-богатите хора в света се срещна с полицаи от Далас. „Тези служители вършат такава важна работа, че за мен означаваше много възможността да им благодаря лично”, коментира Марк Зукърбърг на страницата си във Facebook.

Той е обсъдил с полицаите как социалните медии променят прилагането на закона. Facebook и други технологии като видео на живо създават нови начини за изграждане на отчетност и доверие, но те също така създават нови предизвикателства пред полицията, които не са съществували преди, допълва Зукърбърг.

Полицаите имат добри идеи за това как Facebook може да им помогне да се свързват с техните общности и да поддържат сигурността на хората, казва още Зукърбърг, като възнамерява да сведе тези идеи до екипа си в социалната мрежа.

По-рано преуспелият мениджър заяви, че технологиите и глобализацията са ни дали много предимства, но същевременно са направили по-труден живота на част от хората и е нараснало усещането за разделение. Зукърбраг смята, че трябва да намерим начини да променим играта, така че тя да работи за всички.

Коментари по темата: „Зукърбърг на среща с полицаи: Социалните мрежи помагат”

добавете коментар...

  1. Фофу

    Както гласи комунистическа директива номер 1 – Като не можем да им бъдем на нивото дайте да ги оплюем.

    Тъй, че давайте анонимни тролчета, изкарвайте рублите.

  2. Anonymous

    Печатни$а.

  3. Anonymous

    Един чака $ от държавни поръчки.

    Униформите чакат пен$ия.

    От къде ще дойдат $ ?

  4. Anonymous

    ПР с американски клишета. Колко е благородно, да продаваме личните ви данни!

Коментар