Тайван изнася ИКТ продукти за $23 млрд. месечно

Тайванската индустрия като цяло е изнесла през миналата година продукти за 444 млрд. долара, като само за последния месец декември експортът възлиза на 41,24 млрд. долара.

Данните от Министерство на икономиката на Тайван сочат ръст на износа през декември с 6,3% на годишна база и спад от 5,5% спрямо ноември, съобщи digitimes.com.

ИТ и комуникационните продукти заемат първите две места в експорта на Тайван за декември 2016 г., достигайки съответно $13 млрд. и $10,68 млрд. Делът на износа към САЩ възлиза на 28,7%, към Китай (плюс Хонконг) е 24,1%, а към Европа – 19,6%.

Общата стойност на експорта през четвъртото тримесечие е около 127,54 млрд. долара, което е с 10% повече в сравнение с третото тримесечие и 4,4% на годишна база. Като цяло обаче износът на Тайван през 2016 г. е намалял с 1,6%.

Коментари по темата: „Тайван изнася ИКТ продукти за $23 млрд. месечно”

добавете коментар...

 1. Фофу

  Повтарям се, но какво да се прави, то и червените бабички не спират – Комунистическа доктрина номер 1 – Като не можем да сме им на нивото, дай да ги оплюем.

 2. Anonymous

  Too big to jail – samsung(постояни ги разследват за гигански машинации обаче нищо щото са най големият изпълнител на армията)

 3. Anonymous

  Изнесло някакви цифри
  ама дали е продало или седи струпано в някой склад по света
  а за да не фалират , дър. печата тайвански$ за too big to jail.

Коментар