ВУЗ-ове и училища получават 3D принтери

Българския училища и университети спечелиха 3D принтери в конкурса на Ultimaker

Български училища и университети спечелиха 3D принтери в конкурса на Ultimaker

Четири български учебни заведения ще получат 3D принтери, след като участваха успешно в конкурс на холандския производител Ultimaker, съобщиха от партньора на компанията у нас – B2N.

Проектите на Университет по архитектура, строителство и геодезия, Математическа гимназия “Д-р Петър Берон”, Пловдивски университет “Паисий Хилендарски” и основно училище „Св. Св. Кирил и Методий” в с. Мирково са сред 50-те победители в конкурса, в който участваха общо 250 проекта за 3D принтиране от цяла Европа.

3D печатът насърчава креативноста и развива умения в области като наука, инженерство и изкуство

3D печатът насърчава креативноста и развива умения в области като наука, инженерство и изкуство

Програмата на Ultimaker дава възможност на преподавателите да споделят своите идеи и така да се спечелят 3D принтер за учебното си заведение. Проектите трябва да са съвместими с учебната програма и подходящи за екипна работа. Целта е да се  развият важни умения в области като наука, инженерство, изкуство и математика.

Всички победители в конкурса ще получат 3D принтер Ultimaker 3 или Ultimaker 2+ за своето учебно заведение, плюс обучение в работа с устройството от местния представител на компанията и консумативи за период от една година.

Коментар