Amazon може да въведе най-сетне PayPal плащания

Клиентите на онлайн ритейлъра Amazon скоро може да получат удобството да пазаруват и през PayPal

Клиентите на онлайн ритейлъра Amazon скоро може да получат удобството да пазаруват и през PayPal

Платежният оператор PayPal има 200 млн. потребители, но гигантът в онлайн търговията Amazon все още не разчита на неговите услуги. Скоро обаче това може да се промени.

В последните дни се появиха информации, че ръководствата на двете компании разглеждат възможностите за партньорство. “Водим преговори с Amazon. Нашата платформа има 200 млн. потребители. Отчитайки този мащаб, едва ли някой търговец ще се откаже от използване на PayPal”, заяви в интервю за Блумбърг главният изпълнителен директор на платежния оператор – Дан Шулман.

PayPal е един от пионерите в онлайн разплащанията и водеща компания в тази сфера. Въпреки това Amazon, който е лидер на пазара за онлайн търговия, все още не използва PayPal като начин за плащане на стоките, купувани от неговата онлайн платформа.

Може да се предполага, че Amazon не е възприел досега PayPal като платежна система, тъй като доскоро услугата принадлежеше на eBay – конкурент на Amazon в онлайн търговията. Но сега PayPal е самостоятелна компания, след като се отдели от eBay.

Освен това компанията на Джеф Безос има свои планове за развитие на бизнеса с онлайн плащания. Наскоро Amazon нае като шеф на това направление в дейността си бившия мениджър от PayPal Патрик Готие.

Нещо повече, онлайн ритейлърът разреши на потребителите да плащат за покупките си в други сайтове с помощта на своите акаунти в Amazon. Несъмнено предстои интересно развитие при платежните системи.

Коментар