Мас потребителите са по-романтични в интернет

Близо една четвърт (24%) от потребителите на Mac компютри използват социалните мрежи за търсене на своята половинка, а още повече (28%) – сексуални партньори, разкри международно проучване на Лаборатория Касперски.

Над половината (52%) анкетирани потребители на настолни Mac системи и 36% от собствениците на лаптопи MacBook разказват в социалните мрежи за своите романтични преживявания, при среден показател от 14% за всички потребители.

Виртуалните действия започнаха да влияят на реалния живот, вкл. на отношенията с близките. В някои ситуации социалните мрежи са полезни – те дават шанс за общуване с хора, с които не можем постоянно да бъдем заедно, сочи анализът на Лаборатория Касперски.

Но не бива да се подценяват рисковете от общуването във виртуалната среда – влошените и дори напълно разрушени отношения не са мит, така че трябва много внимателно да се отнасяме към това какво споделяме с приятелите и как това може да им се отрази, коментират авторите на проучването.

Компанията напомня, че в социалните мрежи следва да се придържаме към определени правила за сигурност. Не бива да се публикува твърде много лична информация от рода на телефонни номера, домашни адреси или пък паспортни данни – от всичко това могат да се възползват престъпници.

С особено внимание трябва да се подхожда към подозрително примамливи предложения и връзки към неизвестни адресати. Опасно е да се изпращат съобщения, снимки и видео от интимен характер, тъй като подобни материали могат да се ползват за шантаж.

Коментари по темата: „Мас потребителите са по-романтични в интернет”

добавете коментар...

  1. :)

    … а другите са хетеросексуални…

Коментар