Обновена приставка Apple TV ще поддържа 4K

Apple TV от пето поколение се разработва с кодово име J105

Apple тества нова версия на телевизионната приставка Apple TV, която ще поддържа предаване на видео с резолюция 4K – 3840×2160 пиксела, съобщи Блумбърг, позовавайки се на осведомени източници.

Според предварителните информации, новата джаджа ще поддържа и технология HDR (разширен динамичен диапазон), която подобрява контраста и цветопредаването на изображения. Не се очакват други по-съществени нововъведения.

Apple TV от пето поколение се разработва с кодово име J105. Все още не е известно кога устройството ще излезе на пазара и колко ще струва.

Apple има големи планове за ТВ приставката, единствената бариера пред които е агресивната политика за печалби на компанията. Несъмнено Apple би могла да създаде устройство с допълнителни функции и възможности, коeто ще носи по-малко приходи, но компанията предпочита продуктите с по-ограничена функционалност и по-висок марж на печалбата.

Интересът към Apple TV намалява. В неотдавнашно интервю за Блумбърг финансовият директор на компанията Лука Маестри призна, че по време на празничния сезон в края на 2016 г. са продадени по-малко ТВ приставки, отколкото през същия период на предходната година, без да разкрива точния им брой.

Коментар