Microsoft подготвя най-мощната конзола за игри

Дънната платка на бъдещата конзола за игри загатва за изключително мощен хардуер

Microsoft ще представи на 11 юни т.г. най-мощната, по думите на компанията, конзола за игри, известна засега с работното име Project Scorpio.

Конзолата ще дебютира по време на изложението Electronic Entertainment Expo (E3) в Лос Анджелис, според съобщение в Twitter канала на Xbox. На сайта на Microsoft новото устройство е определено като най-мощната конзола за игри, създавана някога.

Още през миналата година шефът на геймърското подразделение на Microsoft Фил Спенсър заяви, че производителността на Project Scorpio ще достига 6 терафлопа, което ще позволи 4К игри и приложения за виртуална реалност.

Конзолата стъпва на все още неизвестен 8-ядрен процесор, а пропускателната способност на паметта достига 320 гигабайта в секунда (GB/s). Освен това Project Scorpio ще бъде обратно съвместима с игрите и аксесоарите за Xbox One.

Очаква се новата конзола да излезе на пазара през есента на 2017 г. В канала си в Twitter компанията публикува изображение на дънната платка с послание към геймърите да се готвят за голяма новина.

Коментар