Facebook се пренася и в телевизора с видео

Ново приложение на Facebook ще направи социалната мрежа по-лесно достъпна на телевизора

Facebook планира да пренесе социалната мрежа от компютрите и смартфоните и на телевизора. Това ще стане чрез специално приложение за ТВ приставки, което се разработва в момента.

При свързване към телевизора, ТВ приставките с новото приложение ще показват видео от социалната мрежа, съобщи през седмицата CNET. Очаква се приложението да работи с устройства като Apple TV и Amazon Fire TV, както и с телевизорите на Samsung от серията Smart TV.

Разработката вече е на финален етап, но Facebook не бърза да обяви старта на бета тестовете или датата за пускане на приложението в действие. Междувременно, компанията вгради в социалната мрежа нова функционалност за мобилната версия, свързана с видеото.

Версията Facebook за смартфони и таблети вече пуска автоматично видеоклипове с включен звук директно в лентата с новини. Според първите отзиви от потребители, тази функционалност подобрява значително удобството на използване на лентата с новини от малките екрани на мобилните устройства.

Възпроизвеждането на видео със звук започва веднага с появата на клипа на дисплея. Ако потребителят прелисти лентата напред, звукът се изключва автоматично. Това е валидно за всички режими на работа, с изключение на режима без звук.

Не всички потребители обаче одобряват новата мобилна функционалност на Facebook. Ето защо е добавена възможност за изключване на автоматичния звук от настройките на профила. Освен това във Facebook има режим за преглеждане на вертикални видеа във вид на голямо превю почти на целия екран.

Коментар