Топ процесорът AMD Ryzen 7 на пазара от днес

Д-р Лиса Су обяви, че днес стават достъпни за поръчки по цял свят новите десктоп процесори Ryzen 7

AMD обяви глобалния дебют на процесорите за настолни компютри от ново поколение Ryzen 7. От днес започват предварителните заявки за чипа от над 180 ритейлъри и бутикови ОЕМ производители, които ще предложат решения за РС геймъри, създатели на съдържание, ентусиасти и фенове. Ryzen идва след 4 години разработка и вложени над 2 милиона инженерни часове.

„Преди четири години ние започнахме разработката на процесорното ядро Zen с цел да предложим безпрецедентен поколенчески ръст в производителността и да върнем възможността за избор и иновациите на пазара за високопроизводителни компютри”, каза д-р Лиса Су, президент и СЕО на AMD. „На 2 март ентусиасти и геймъри от цял свят ще могат да изпитат Zen в действие с пускането на на нашата фамилия процесори Ryzen 7 и раздвижването на пазара на настолни РС“, допълни тя.

Ryzen връща възможността за избор при високопроизводителните РС, заяви д-р Лиса Су

Гамата AMD Ryzen 7 включва процесори с 8 ядра, 16 нишки и нова AM4 десктоп платформа. В демонстрации на живо и тестове тези процесори показаха своето превъзходство: флагманът Ryzen 7 1800X като най-високопроизводителния в света 8-ядрен настолен процесор, а Ryzen 7 1700 – като най-енергопестящия в света 8-ядрен настолен чип, заявиха от AMD.

Новият процесор Ryzen 7 има осем изчислителни ядра и 16 нишки

Продуктовите демонстрации показаха още, че Ryzen 7 1800X надминава по производителност при подобни конфигурации 8-ядрения, 16-нишков Intel Core i7-6900K в Cinebench R15 многонишков тест и в Handbrake-базирано видео транскодиране, както и че показва сравнима производителност при 4К игрите, посочиха още от AMD.

Ryzen 7 1800X с базова тактова честота 3,6GHz (повишена 4,0GHz) и TDP показател 95 вата идва на цена от 499 долара. Моделът Ryzen 7 1700X с честота 3,4/3,8 и TDP 95 вата ще се продава за 399 долара. Ryzen 7 1700 с тактова честота 3,0/3,7GHz и TDP 65 вата струва 329 долара.

Водещи производители на дънни платки като MSI вече имат решения за Ryzen 7

AMD предлага за Ryzen нови отвеждащи топлината решения, базирани на оригиналните кулери Wraith, получили широко признание през 2016 г. Следващата еволюция на Wraith включва Wraith Spire и Wraith Stealth за надеждна и почти безшумна работа, която ентусиастите очакват от бранда Wraith. Заедно с Ryzen 7 1700 ще се продава и Wraith Spire в ритейл кутии, като кулерът ще бъде открит и в много ОЕМ системи, осигурявайки охлаждане при само 32 децибела.

Онлайн магазините в цял свят ще започнат да приемат предварителни заявки от днес, 22 февруари, 20:00 българско време. Очакват се 82 нови модели дънни платки, както и Ryzen-базирани машини от най-големите глобални PC производители, а бутикови интегратори и OEM-и ще предложат модели с екстремна производителност, увериха от AMD.

Сред 82-та вида нови дънни платки са модели от ASRock, Asus, Biostar, Gigabyte и MSI. Всички те са изградени на базата на два десктоп чипсета за AMD Ryzen процесори – X370 и B350 – и се очакват да станат широко достъпни на 2 март.

Коментари по темата: „Топ процесорът AMD Ryzen 7 на пазара от днес”

добавете коментар...

  1. има ги и тук

    Има ги и тук “http://nikem-bg.net/magazin.php?search=CPU&p=ryzen”

  2. ion

    “http://www.ioncomputers.bg/category/243/protsesori.html?proizvoditel%5B0%5D=709&Soc%5B0%5D=1352”

Коментар