Три модела Ryzen 7 излязоха на пазара

Настолните процесори AMD Ryzen 7 идват с рекордна овърклок производителност

AMD пусна на пазара първите три модела високопроизводителни Ryzen процесори за настолни компютри. Силното търсене на новите десктоп CPU доведе до рекордни предварителни заявки от над 180 глобални онлайн търговски вериги и бутикови OEM производители в седмицата преди официалното пускане.

Наличен от днес в глобален мащаб, Ryzen е първият процесор, базиран на изцяло новата AMD Zen микроархитектура на ядрата, който ще предложи многоядрена производителност за РС геймъри, създатели на съдържание и хардуерни ентусиасти.

„С настолните процесори Ryzen 7, AMD осигурява на РС геймъри, професионалисти и ентусиасти 8-ядрени десктоп процесори с най-висока производителност и най-ниска консумация на енергия“, заяви Лиса Су, президент и СЕО на AMD. В процесора са вложени хиляди часове разработка в продължение на 4 години.

От днес са налични три модела 8-ядрени Ryzen 7 чипове. В началото на 2-рото тримесечие AMD ще пусне 6- и 4-ядрени Ryzen 5 процесори, следвани по-късно през годината от Ryzen 3, насочени към масовите приложения. Всички Ryzen процесори поддържат новата AM4 инфраструктура, с разнообразни модели дънни платки от най-големите ODM-и.

AMD Ryzen процесорите са налични от днес от избрани онлайн търговски вериги.

„В близко бъдеще ще доставим на пазара още линии Ryzen процесори, от Ryzen 7 в сегмента за ентусиасти през потребителите на висока производителност с Ryzen 5 и след това за масовите потребители с Ryzen 3. Този CPU портфейл разполага с много висок коефициент цена-производителност и отлични характеристики като отключени множители на CPU и технологията AMD SenseMI”, посочи Джим Андерсън, старши вицепрезидент и управител на поделението Computing and Graphics Group, AMD.

Заедно с чиповете Ryzen 7, AMD обяви и продуктовите спецификации за два Ryzen 5 процесора и демонстрира флагмана Ryzen 5 1600X, който надминава флагмана Intel Core i5 7600K с над 60% в многонишкови CPU тестове, по данни от компанията.

Освен че са достъпни от асемблатори и бутикови PC производители, в следващите месеци Ryzen-базирани системи ще се появят и от топ-РС производителите, увериха от AMD.

Ryzen процесорите вече счупиха няколко световни рекордаv. Овърклок екрпертът на Asus Джон „Елмор” Сандстром, ветеранът Петри „SF3D” Корхонен и овърклок екипът AMD Ryzen успяха да вдигнат тактовата честота на Ryzen 7 1800X на 5,35GHz с рекордна производителност за 8-ядрената CPU категория. Охладеният с течен азот Ryzen постигна в Cinebench R15 и R11.5 тестовете резултати от 2454 и 27,40.

Свободно достъпният Ryzen Master Software позволява широк контрол върху CPU настройките, като дава на потребителите възможности да изстискват всяка капка производителност от техните процесори. AMD Ryzen процесорите са налични от днес от избрани онлайн търговски вериги.

Коментар