Обновленията на Windows 10 се свиват с една трета

В бъдеще обновленията на Windows 10 ще имат значително по-малък размер

Microsoft ще редуцира значително размера на обновленията на Windows 10. Това ще проличи още с предстоящия тази пролет Windows 10 Creators Update, който се очаква да бъде с 35% по-малък.

Операционната система ще определя кои нейни части подлежат на обновление и ще сваля от сайта на Microsoft само това, което е необходимо. Звучи просто, но реализацията на този механизъм не е била лесна, предвид огромните парчета код, наследени от предишните версии на Windows.

Microsoft съобщава за нововъведението в официалния блог на Windows. Предстоящият ъпдейт Windows 10 Creators Update ще предложи нов софтуер Paint, геймърски режим, книжен магазин, режим „картина в картината“ и много други подобрения.

Големи обновления на Windows ще излизат два пъти годишно, уточнява още Microsoft. Всички останали актуализации ще бъдат значително по-малки по размер, отколкото досегашните.

Коментари по темата: „Обновленията на Windows 10 се свиват с една трета”

добавете коментар...

  1. call-yo

    Не харесвам идеята за намаляване на размера на ъпдейта, с този броудбанд който расте всяка година и гигабайтови планове, а после 5 часа ще ъпдейтва заради диференцирания ъпдейт пакет и ще харчи енергия за сметка на клиента.

  2. минаващ

    Има далеч по-добри думи от русизма “обновление”в българския език – актуализация и обновяване …

  3. Qwerty

    Посечените по горе “подобрения” са нова порция bloatware. Набутват ни боклучави приложения, които никой няма да ползва, вместо да вземат да си фикснат скапаната ОС и да разкарат legacy code-а. А забравих на него вървят използваните от всички приложения.

Коментар