Adobe расте уверено от облачен бизнес

Преходът на Adobe към облачни услуги е главен фактор за растежа на компанията

Софтуерната компания Adobe отчете по-високи от очакваните приходи за първото тримесечие на финансовата 2017 г., благодарение на облачния си бизнес.

Вече три години поред Adobe бележи ръст на приходите. През последното тримесечие, приключило на 3 март, постъпленията на компанията са достигнали $1,68 млрд., в сравнение с $1,38 млрд. за същия период на предходната година. Анализаторите очакваха приходи в размер на $1,65 млрд. за тримесечието, отбелязва Ройтерс.

Чистата печалба на Adobe за разглеждания период е нараснала от 254,3 на 400 млн. долара. Главен фактор за ръста в приходите и печалбата вече 12 тримесечия поред е преходът на Adobe от традиционен модел за доставка на софтуер към облачен модел за продажба на лицензи.

Популярните продукти на компанията като Photoshop, Illustrator и InDesign вече се предлагат като абонамент за Adobe Creative Cloud, който донесе на компанията рекордни приходи от $942 млн. за последното тримесечие. Акциите на Adobe поскъпнаха с 3,6 % след обявяване на финансовите резултати по-рано тази седмица.

Коментар