Cisco развива IoT за различни индустрии

Cisco инвестира в иновативни IoT решения, разработвани съвместно със стартъпи, съобщи Пламен Жечев от българския офис на компанията

Мрежовият гигант Cisco Systems разработва специфично портфолио от продукти, което адресира нарастващия интерес към интернет на нещата, съобщи Пламен Жечев, мениджър Държавна администрация и корпоративни клиенти в българския офис на компанията, по време на IoT Forum 2017, организиран от IDC.

До момента компанията е инвестирала в разработката и производството на IoT решения 250 млн. долара, като голяма част от тях са вложени в новооткрити иновационни центрове. В тях Cisco работи заедно със стартъпи и големи компании по конкретни решения за дадена индустрия. Такива центрове има вече в Лондон, Рио де Жанейро, Берлин, Париж, Сонгдо, Торонто, Барселона и Токио.

IoT решенията на Cisco се ползват най-често от клиенти в сектора на производството, енергийния бранш и публичните услуги. При последните водеща е тенденцията за изграждане на „умни градове“, като конкуренцията между различните населени места за привличане на бизнес е огромна, вкл. в рамките на една и съща държава, сподели Пламен Жечев.

Продуктите на Cisco са способни да анализират данните от устройствата на база зададени от клиента бизнес политики и правила, като на местата, където е възможно, процесът се автоматизира. Компанията дава достъп до API и развойна среда, в която могат да се тестват различни анализи. По отношение на сигурността, Cisco комбинира системите за физическа и информационна сигурност, за да предотврати различни видове атаки.

Деница Дженева

Деница Дженева

Коментар