Излезе българската 3D игра за деца Waphoo

Waphoo забавлява децата, а родителите могат да я използват в обучението им

Геймърското студио Уафуу пусна на пазара едноименната 3D игра за деца. „Waphoo: Играта-Детски Свят-3D” е мобилна мултиплейър платформа с образователен характер, предназначена за деца на възраст от 6 до 11 г. и техните родители.

Разработена с помощта на „Материка” – школа за Образование и Сугестопедия, играта съчетава развлекателен и образователни елемент, показвайки как мобилните игри могат да бъдат превърнати в нов ефективен способ за обучение.

Платформата от ново поколение е изградена от мини игри, насочени към различни области на науката – математика, готварство, логика и чужди езици. Геймплейът предлага интересни игрови ситуации, които провокират децата да прилагат знания и творчески подход при вземането на различни решения в отделните етапи.

Идеята е още от ранна възраст децата да развият логическата си мисъл и аналитични способности, в случая – като общуват помежду си, при това в напълно защитена и безопасна среда. Waphoo забавлява децата, а родителите могат да я използват в обучението им.

За целта са направени много и различни проучвания в сферата на образователния софтуер – анализ на сегментацията на пазара по отношение на този тип игри, сондиране на мнения от деца, родители и специалисти в областта на образованието, уточниха от разработчика.

Waphoo предлага защитен достъп с логин, филтриран чат (палитра от предварително дефинирани фрази и емотикони) и родителски гейт, който не позволява на децата да купуват в играта без тяхното разрешение

Играта е безплатна, но съдържа покупки, които не са задължителни и могат да направят преживяването по-вълнуващо. В платформата е внедрена технологичната иновация Google Cardboard – виртуална реалност за мобилни устройства, която придава на играта по-голям колорит.

В момента играта е достъпна за Android устройства от онлайн магазина Google Play. Разработчикът подготвя версия на Waphoo и за iOS платформа.

Даунлоуд: Waphoo за Android

Коментар