Сирма пусна платформа за онлайн застраховане

Софтуерната компания Sirma ICS, част от Сирма Груп Холдинг, разработи иновативна платформа за издаване на онлайн застраховки „Гражданска отговорност на автомобилистите” и връзка със застрахователните компании.

Системата ICS Online показва персонализирана за клиента цена, позволява издаване на застрахователна полица в реално време и, според разработчика, е първата по рода си у нас.

Крайният клиент може лесно да сравни цените на застрахователите на един екран, да види персонална цена за него и да закупи застраховката онлайн. Платформата не само позволява издаване на онлайн застраховки, но и автоматично се свързва с бекофис системите на застрахователните брокери, поясни Кирил Василев, изпълнителен директор на Sirma ICS.

Платформата се позиционира като свързващо звено между крайните клиенти, застрахователните брокери и застрахователните компании. В близко бъдеще към нея ще бъде добавен и напълно функционален чатбот, който да улесни работата на продажбените екипи.

„Застрахователните технологии се развиват с бързи темпове. Очаквам в близко бъдеще онлайн продажбите в бранша да увеличават своя дял и да доведат до свиване на клоновите мрежи на брокери и застрахователи, а компаниите постепенно да преминат към модерни дигитални платформи”, прогнозира Кирил Василев.

Според него, в по-далечно бъдеще изкуственият интелект ще играе все по-важна роля при анализа на риска от застрахователните компании, което ще им позволи да намалят цените за ниско-рискови клиенти. Други иновативни технологии като „интернет на нещата” и автономните автомобили също ще оказват влияние върху развитието на застрахователния бранш.

Sirma ICS планира да излезе и на други европейски пазари, които имат сходна с българската регулаторна рамка в сектора, както и да разработи нови продукти, насочени към управлението на риска, спомагателните бизнес процеси, автоматизирането на бекофиса и онлайн продажбите.

Коментари по темата: „Сирма пусна платформа за онлайн застраховане”

добавете коментар...

  1. мара

    е сложете линка към платформата ве шей….

Коментар