Skoda показа футуристичния интериор на Vision E

Благодарение на голямата остъклена площ, вътрешното пространство на колата изглежда много светло и просторно

Производителят на автомобили Skoda показа тази седмица интериора на Vision E, след като миналия месец повдигна за първи път завесата пред концептуалния електрическси кросоувър.

Vision E се задвижва от два електрически двигателя и има мощност 225 кВт (306 конски сили). Литиево-йонната батерия и системата за регенираране на енергия обезпечават пробег от 500 километра с едно зареждане, а максималната скорост достига 180 км/ч.

Благодарение на голямата остъклена площ, вътрешното пространство на колата изглежда много светло и просторно. В салона има четири дълбоки седалки, разположени високо, така че водачът и пътниците имат отлична гледка.

Салонът на Vision E изобилства от дисплеи, които показват информация за пътуването и осигуряват развлечения

Нещо повече, седалките могат да се завъртат на ъгъл до 20 градуса – когато вратата на колата е отворена, съответната седалка се завърта за по-удобно настаняване. При затваряне на електрическите врати, седалките автоматично се връщат в изходно положение.

Салонът на Vision E изобилства от дисплеи, които показват информация за пътуването и осигуряват развлечения. В центъра на предното табло се намира основният сензорен екран, чрез който водачът и пътникът до него могат да управляват функциите на автомобила, както и да ползват услугите на Skoda Connect.

В центъра на предното табло се намира основният сензорен екран

Освен това всеки пътник има на разположение отделен сензорен екран за ползване на информационно-развлекателната система. Дисплеите за пътуващите отзад са интегрирани на гърба на предните седалки.

Пултът за управление на инфотейнмънт системата е вграден в десния подлакътник на пътуващите отпред, докато контролите на втория ред са поместени между двете места.

Във всяка врата на Vision E е предвидено място за съхранение на мобилен телефон с функция за индуктивно безжично зареждане. Персоналните настройки и информацията от смартфона за всеки пътник могат да се извеждат на индивидуален дисплей.

Ако е необходимо, предните седалки могат да се разширят, а воланът да се повдигне. Зад петата врата пък се крие просторен багажник.

Коментар