Firefox почти приключи с Windows XP и Vista

Потребителите на XP и Vista вече няма да получават нови версии на браузъра Firefox

Mozilla пусна нова версия на своя браузър Firefox, която не поддържа остарелите операционни системи Windows XP и Vista. Потребителите на тези две платформи вече няма да могат да ползват новите характеристики на популярния браузър.

Последната версия на Mozilla с поддръжка на XP и Vista остава Firefox 52. Компанията ще продължи да пуска ъпдейти и да коригира бъгове в продължение на още една година, но спира разработката на нови функции за двете ОС.

В края на миналата година Mozilla обяви, че ще доставя ъпдейти на сигурността за Windows XP поне до септември 2017 г. Потребителите не трябва да предприемат никакви допълнителни действия, за да получават ъпдейтите. Крайният срок на поддръжката ще бъде обявен по-късно тази година.

Mozilla препоръчва на потребителите на мигрират към по-нови версии на Windows, например Windows 10, въпреки, че подобен преход от стари системи означава и ъпгрейд на хардуера.

В момента около 0,8% от РС потребителите използват Vista, докато Windows XP е значително по-популярна – пазарният й дял възлиза на 7%, макар че Microsoft прекрати поддръжката й през април 2014 г.

Коментари по темата: „Firefox почти приключи с Windows XP и Vista”

добавете коментар...

  1. Алтернатива

    Потребителите с по-стари версии на Windows могат да използват версията Firefox ESR (Extended Support Release), в която се съдържат всички кръпки за сигурността към момента, но е базирана на по-стара и стабилна версия на Firefox и по тази причина работи на Windows XP и Windows Vista.

Коментар