QLED телевизорите на Samsung дебютираха у нас

Quantum Dot технологията от ново поколение поддържа най-доброто съчетание между светлина и цвят в дисплеите към момента, посочиха от Samsung

Нова категория телевизори с технология на „квантови точки“ идва на българския пазар. На медийно събитие днес в София корейският производител Samsung показа моделите Q9, Q8, и Q7.

QLED телевизорите подобряват драстично качеството и производителността, с точно пресъздаване на цветното пространство DCI-P3 и възможност за възпроизвеждане на 100 процента от обема на цветовете, обявиха от компанията.

„Благодарение на своите иновации при качеството на картината, новите модели поставят началото на нова ера в телевизията“, каза Димитър Вълев, директор отдел „Аудио-видео продукти“ в Samsung България.

QLED моделите се отличават с подобрена ефективност на светлината и стабилността, както и с по-широк цветови спектър. Гамата се характеризира и с дълбоки нива на черното и HDR оптимална яркост до 2000 нита, а дизайнът на панела намалява отблясъците, така че потребителите да могат да виждат всеки отделен детайл с изключителен контраст.

Телевизорите поддържат това ниво на представяне независимо къде е седнал зрителят – цветовете и картината запазват постоянно качество от всеки зрителен ъгъл, подчертаха представителите на Samsung.

Всички модели от новата категория QLED телевизори – Q9, Q8, и Q7 – вече са налични

Quantum Dot технологията от ново поколение поддържа най-доброто съчетание между светлина и цвят в дисплеите към момента, посочиха още от Samsung. QLED телевизорите са първите в индустрията, които могат да възпроизведат 100 процента от обема на цветовете, което е потвърдено от Verband Deutscher Elektrotechniker. В допълнение, гамата QLED за 2017 г. получи Ultra HD Premium сертификат от UHD Alliance (UHDA).

Подобренията в дизайна включват прозрачен кабел, чрез който всички периферни устройства могат да бъдат събрани и свързани с телевизора, както и стойка за стена, която елиминира разстоянието между стената и телевизора. Налични са и две нови стойки Gravity и Studio.

В телевизорите е вграден Smart Hub на Samsung, който в комбинация с най-новата версия на приложението Smart View за Android и iOS дава възможност за персонализиране на интерфейса. Универсалното дистанционно на Samsung е подобрено, така че да поддържа още повече устройства, както и гласов контрол за повече ТВ функции.

Всички модели от новата категория QLED телевизори – Q9, Q8, и Q7 – вече са налични в търговската мрежа в България в различни размери, съобщиха от Samsung.

Коментар