Всички училища в Пловдив ще ползват G Suite

Александър Ангелов, първият Google сертифициран иноватор от България, е ангажиран с проект за внедряване на G Suite в пловдивските училища

Платформата G suite на Google ще бъде въведена във всички 52 общински училища в Пловдив в периода 2017-2018 г. Проектът поставя основи и за въвеждане на електронни услуги за родители, ученици и учители.

В началото на 2016 г., първоначално само в Основно училище „Алеко Константинов”, а след това в още 7 пловдивски училища, започна внедряването на G suite. Паралелно започнаха да се провеждат интензивни обучения за учители за работа с платформата, съобщиха от Център за творческо обучение с ръководител Александър Ангелов – първия Google сертифициран иноватор от България.

Страната ни се появи за първи път на картата на Google иноваторите именно с инициативата за внедряване на интернет-базирана образователна платформа в общинските училища на Пловдив.

Програмата Google Certified Innovator събра в Лондон най-ярките умове от сферата на образованието, с които по-рано този месец проведе тридневна академия за развитие на техните проекти. За събитието кандидатстваха над 500 експерти от цял свят, но допуснатите бяха само 35, като сред тях бе и Александър Ангелов.

Google е създател на една от най-развитите програми за управление на учебен процес

Заедно с градската управа на Пловдив, Ангелов инициира проект за въвеждане на G suite във всички 52 общински училища. Става дума за мащабна платформа на Google, включваща пакет от полезни приложения, предоставяни от технологичния гигант безплатно за образователни цели.

G suite е преведена на български език и позволява свободен достъп на учители и ученици, включително до „Google класна стая” – един от най-развитите софтуерни програми за управление на учебен процес.

Google иноваторите ще получат методическа подкрепа и менторство в реализирането на проектите им за срок от 12 месеца. Най-добрите проекти ще станат част от портфолиото на Google иноваторите, където вече са достъпни 60 примера за иновации в образованието.

Екипът на Център за творческо обучение работи за качествена промяна в образованието чрез цялостни решения за оборудване, съдържание и дизайн на учебна среда. Центърът е сътрудничил с 1100 училища и 900 детски градини в България и други държави като междувременно разработва модела „Креативна класна стая“ – запазена марка в Европейския съюз.

В средата на тази година организацията ще открие и Център за технологичен трансфер в Пловдив, където ще се развиват дейности, подпомагащи процесите на внедряване на технологии в средното и висшето образование.

Коментари по темата: „Всички училища в Пловдив ще ползват G Suite”

добавете коментар...

 1. Anonymous

  G+
  hangouts

 2. Anonymous

  900 детски градини

 3. haha2

  Цецо, да речем, че е очевидно, че нямаш достатъчен опит. Особено в “тази сфера”

 4. Цецо

  G suite ?
  Да речем, че имам опит в тази сфера, и мога да ви кажа, че вече е време да се каже стоп на тази политика. На подрастващите им трябва друг подход, директен най малкото, стига с това зомбиране пред ПЦто.

Коментар