Хакери изнудват Дисни с откраднат нов филм

„Карибски пирати: Мъртвите не разказват истории” излиза официално този уикенд, но хакери заплашват да го пуснат нелегално

Хакерска група иска откуп от медийната компания Уолт Дисни, като я заплашва да пусне предстоящ да излезе неин филм. Твърди се, че става въпрос за новия епизод на Карибски пирати.

Боб Игер, главен изпълнителен директор на Уолт Дисни, потвърди, че хакерите ги изнудват, но не разкри името на филма. Като се има предвид, че следващите две издания на Дисни са „Карибски пирати: Мъртвите не разказват истории” този уикенд и „Колите 3” месец по-късно, най-вероятно хакерите са откраднали новия филм с Джони Деп.

Според публикация на The Hollywood Reporter, хакерите искат огромен откуп, макар че точната сума не се посочва. Те искат плащането да бъде направено във виртуална валута биткойн, която прави почти невъзможно проследяването им.

Хакерите заплашват, че ако Дисни не им плати скоро, ще започнат да пускат все по-дълги откъси от филма. Първоначално клиповете ще са по няколко минути, а след това ще се появят 20-минутни парчета.

В онлайн пространството все още няма такива видеоклипове. Но ако зад атаката стои същата група, която по-рано пусна оригиналната серия от Netflix, заплахата едва ли е блъф.

Както се очакваше, Дисни отказва да плати и вече работи с ФБР, за да проследи хакерите. Но като се имат предвид резултатите от сътрудничеството на Netflix с агенцията в подобни случаи от миналото, може да се окаже, че един от най-очакваните филми това лято ще бъде „издъмпен” онлайн.

„Карибски пирати: Мъртвите не разказват” предстои да излезе официално този уикенд. Несъмнено за хакерите има смисъл да изнудват Дисни, тъй като предишните подобни опити приключиха с големи щети за медийните компании.

Коментари по темата: „Хакери изнудват Дисни с откраднат нов филм”

добавете коментар...

  1. Алекс

    Дали не са използвали отново някой инструмент на националната агенция за сигурност на САЩ…

Коментар