Ще търсим по-лесно работа в Google

Потребителите на Google ще получават лесен достъп до дълъг списък от работни места

Google вече се стреми не само да предложи най-добрите резултати от търсенето на продукти и услуги, но и най-добрите оферти за работа, стана ясно на конференцията за разработчици Google I/O в Маунтин Вю, Калифорния.

Интернет компанията обяви, че нейната търсачка ще показва резултатите от заявките за търсене на работа по-високо на страницата, както например се показва информацията за ресторантите.

Ако човек потърси работно място по местоживеене, Google ще генерира интересни резултати с предложения за работа. Нещо повече, потребителят ще може да филтрира списъците – например, по обяви за пълно и непълно работно време.

Новата функция на търсачката ще работи за всички потребители, независимо от нивото на тяхната квалификация или професия. Така потребителите ще получат лесен достъп до дълъг списък от работни места.

За да реализира новата услуга, Google си партнира с компании като LinkedIn, Monster, Glassdoor и Facebook. Услугата ще дебютира в САЩ, като скоро след това се очаква да стане достъпна и в други страни.

Коментар