Lenovo и Google подготвят автономен VR шлем

Автономният шлем на Lenovo и Google има вградени сензори и прави лесно достъпно VR изживяването

Две от водещите технологични компании – Google и Lenovo – обединяват сили в разработката на впечатляващ VR продукт за обикновения потребител, стана ясно на конференцията за разработчици Google I/O в Маунтин Вю, Калифорния.

Това ще бъде едно от първите устройства с технология WorldSense, което ще позволи на хората да изследват виртуалната среда все едно наистина са там, с всички съпътстващи движения като навеждане, заобикаляне и скачане.

Миналата година излезе Phab 2 Pro – първия смартфон с технология Tango, който направи възможно AR изживяването с мобилно устройство. Новият автономен VR шлем обаче дава повече и това е емоцията на виртуалната реалност.    

Другите подобни VR устройства изискват сложни настройки и разчитат на външни сензори, докато автономният шлем на Lenovo и Google има вградени сензори и прави лесно достъпно VR изживяването – достатъчно е само да разопаковате и включите устройството.

За разлика от смартфоните, поддържащи Daydream, технологията WorldSense обогатява 3D средата, като дава възможност за естествени движения. С този VR комплект можете да приклякате, да се навеждате и ловко да избягвате виртуалните си врагове, поясниха от Lenovo.

Коментар