Google Assistant тръгва и на iPhone

Google Assistant се явява помощник от разговорен тип, нещо като чат бот, който е способен да поддържа непрекъснат двустранен диалог

Умният гласов помощник Google Assistant ще стане достъпен и за потребителите на iOS устройства като iPhone, стана ясно на глобалната конференция Google I/O в Маунтин Вю, Калифорния.

Досега само потребителите на месинджъра Google Allo можеха да ползват пълноценно виртуалния асистент, но вече и iOS разработчиците ще получат възможност да добавят Google Assistant функции в своите приложения.

През лятото гласовият софтуер ще започне да разбира още езици, вкл. френски, немски и португалски, а към края на годината и корейски, испански и италиански, увериха от разработчика.

Google Assistant се явява помощник от разговорен тип, нещо като чат бот, който е способен да поддържа непрекъснат двустранен диалог, а не само да реагира на отделни заявки и въпроси.

Виртуалният асистент може да работи с всяка онлайн услуга на Google – от търсачката до е-пощата Gmail, календара и фотохостинга, да пуска приложения, да чете статии от Уикипедия и т.н.

Предимство на Google Assistant спрямо други подобни продукти е способността му да проследява контекста на разговора и да разбира същността на заявките от потребителя, без да задава уточняващи въпроси.

Софтуерът работи на смартфони Google Pixel, колонки Google Home, в месинджъра Google Allo, на носими устройства под управление на Android Wear, както и на новите Android смартфони.

Предполага се, че версията на софтуера за iOS устройства ще се натъкне на ограничения, наложени от Apple. Така например, Google Assistent едва ли ще може да изпраща съобщения чрез iMessage или да управлява възпроизвеждането на музика.

Коментари по темата: „Google Assistant тръгва и на iPhone”

добавете коментар...

  1. :о)

    Аз не мога да разбера какво прави този “асистент” ?
    Все още ми е чудно с кое точно ме улеснява, ако е гласовите команди за тва си има други приложения…

Коментар