Телерик Академия стартира нова безплатна програма

Изцяло нов метод на преподаване съкращава наполовина времето за покриване на стандартната програма на Софтуерната Телерик Академия

Образователната организация Телерик Академия стартира нова програма за подготовка на младши софтуерни специалисти с продължителност само 6 месеца. Курсистите, завършили успешно Telerik Academy Alpha, ще получат сертификат.

Безплатното обучение е насочено към хора, които вече притежават базови познания по програмиране, искат да натрупат практически умения и да започнат работа в ИТ индустрията с летящ старт.

Telerik Academy Alpha е една от първите ключови иновации, която Телерик Академия въвежда след отделянето си като независима организация. С изцяло нов метод на преподаване и учене, Академията съкращава от 12 на 6 месеца времето за покриване на стандартната програма на обучение.

Базирана на иновативни техники и световнопризнати методи на преподаване, тя ще помогне на курсистите да усвоят в дълбочина същия набор от знания и умения в областта на програмирането, както в традиционната програма, но по-бързо и ефективно.

Приемът в пилотното обучение ще бъде изключително конкурентен, като само 25 курсисти ще могат да вземат участие. Процесът по кандидатстване включва три етапа. Първият е подаване на CV и мотивационно писмо на сайта на инициативата до 7 юни.

Следва явяване на изпит, който тества уменията на кандидатите по програмиране с езика C#. Успешно издържалите изпита ще се явят на интервю, което оценява мотивацията им за участие и нивото на владеене на английски език.

Кандидатите е необходимо да притежават базови познания по програмиране със C#, да бъдат готови да се фокусират изцяло върху обучението си през следващите 6 месеца и да искат да започнат работа в софтуерната индустрия. Предишен професионален опит в областта не е необходим.

Програмата е интензивна и изисква задължително присъствено участие. Курсистите ще разполагат с една седмица почивка след всеки пет седмици обучение.

Програмата започва на 26 юни и ще се провежда присъствено всеки ден от работната седмица в трейнинг центъра на Телерик Академия в ж.к. Младост. Основен фокус на Telerik Academy Alpha ще бъдат работата по реални проекти както индивидуално, така и в екип, и персоналният подход на обучение.

Традиционният лекционен формат ще бъде заменен с интерактивен, персонализиран подход, в който трейнърите ще влязат и в ролята на ментори на участниците.

Коментар