Mirabook превръща смартфона в лаптоп

Mirabook може да превърне смартфона или друга електронна джаджа в пълноценен лаптоп

Иновативно устройство на компанията Miraxess обещава да превърне смартфона и други електронни джаджи в удобен за използване лаптоп. Всичко, от което има нужда потребителят, е просто един кабел за свързване.

След като повечето джобни устройства от висок и среден клас днес поддържат не само функциите, но и производителността на един личен компютър, разработката на Mirabook се явява удачно решение за увеличаване на персоналната продуктивност.

Докато други компании с подобни решения се концентрират изцяло върху една серия мобилни устройства, то Miraxess цели да поддържа всевъзможни опции за конверсия – от Samsung DeX до миниатюрните компютри Raspberry Pi.

За целта, Mirabook е проектиран като съвкупност от периферни устройства, които използват едно „ядро“. Неговата роля могат да изпълняват дори и нашумелите напоследък USB Stick компютри, които намират все по-голямо приложение в ежедневието.

Mirabook предлага 13,3-инчов Full-HD IPS дисплей, стандартна клавиатура и тъчпад, както и допълнителна батерия, която може да захранва или зарежда устройството, подлежащо на конверсия. Предвидени са също различни типове свързваемост посредством USB Type-C, USB Type-A и аудио жак.

Очаква се Mirabook да излезе на пазара към края на годината с цена около 300 щатски долара. В момента устройството е достъпно за предварителни поръчки в платформата за споделено финансиране Indiegogo.

Георги Дуранкиев

Георги Дуранкиев

Коментар