Телелинк стана CSP партньор на Microsoft

Телелинк придоби статут на оторизиран доставчик на облачни решения на Microsoft

Системният интегратор Телелинк постига ново ниво в партньорската програма на Microsoft. Българската компания вече има статут на оторизиран доставчик на облачни решения на Microsoft (Cloud Solution Provider, CSP).

CSP програмата дава възможност на Телелинк за повече добавена стойност при предлагане на облачни услуги от производителя, по-гъвкаво и лесно ценообразуване и подобряване на връзката с клиента, съобщиха от българската компания, която е един от водещите системни интегратори на пазара в Централна и Източна Европа.

Новото партньорство разширява портфолиото на Телелинк от лицензионни продукти на Microsoft, допълвайки Licensing Solution Provider (LSP) програмата, ориентирана предимно към големи клиенти. Статутът CSP ще позволи на системния интегратор да адресира адекватно по-широк сегмент от пазара.

Влизането в програмата като директен партньор (Tier 1) насърчава добавената стойност на Телелинк в целия жизнен цикъл на една продажба. Това кореспондира с корпоративната визия за максимална добавена стойност в процеса на пред-продажба, имплементация и цялостна поддръжка, поясниха от компанията.  

„Партньорството с Microsoft, и в частност статутът Cloud Solution Provider, са важни елементи от стратегията и визията ни за развитие на Телелинк“, посочи Иван Житиянов, директор „Системна интеграция“ в Телелинк. „Ориентирането ни към модел на „предлагане като услуга“ (as a service) и разширяването на добавената стойност, което цели да направи ползването на облачни услуги лесно и безопасно, е от изключителна важност за трансформирането на компанията и нейния растеж във всички държави, в които оперираме“, допълни той.

Телелинк предлага широка гама от решения и услуги на редица организации от публичния и корпоративен сектор в Централна и Източна Европа. Компанията има солиден експертен опит в областта на мрежовата инфраструктура, системната интеграция и сигурността и автоматизацията.

„Партньорството ще позволи на Телелинк да предложи диференцирани решения, които допълват и разширяват стойността на облачните услуги на Microsoft. Така заедно с Телелинк ще предложим на клиентите по-комплексни и следователно по-добри решения”, каза от своя страна Красимира Караиванова, директор „Малки и средни клиенти и партньори” в Майкрософт България.