Немците посъветвани да не ползват Firefox

Правителството на Германия посъветва гражданите временно да прекратят използването на браузъра с отворен код Mozilla Firefox. Причината е в открита опасна уязвимост в системата за сигурност, предаде BBC.

Властите в страната препоръчват на потребителите да изчакат пускането на патч, който да "закърпи" уязвимостта. Тя позволява на хакери да получат отдалечен достъп до компютрите-жертви.

Проблемът във Firefox е известен още от февруари, като за него призна и ръководството на Mozilla. "Дупката" е налична само в последната версия Firefox 3.6, но не се препоръчва на потребителите да правят даунгрейд към по-ранна версия.

Mozilla обаче ускори работите по отстраняване на уязвимостта и пусна предсрочно версия Firefox 3.6.2, в която проблемът е отстранен.

По-рано тази година немското правителство се обърна към гражданите на страната с аналогична препоръка, която обаче касаеше браузъра Internet Explorer.

Даунлоуд: Firefox 3.6.2

по темата: „Немците посъветвани да не ползват Firefox”

добавете коментар...

  1. хехе

    Пропага(н)дната машина на Microsoft работи яко 🙂 Само дето не успяха да се възползват от новината – докато я съобщят, и тя поправката излязла 🙂

    Едно е да си добър в пропагандата, а друго – да си вършиш работата 🙂

Коментар