Нестандартна книга навлиза в образованието

Никола Райков създава първа по рода си приказка-игра, която вече навлиза в образованието

Никола Райков създава първа по рода си приказка-игра, която вече навлиза в образованието

Дебютната книга на Никола Райков “Голямото приключение на малкото таласъмче” предизвика интерес на педагози от цялата страна, заради нестандартния си подход към най-малките.

Книгата е първата авторска “приказка-игра” в света и според автора й тя “развива фантазията на децата, учи ги да правят избор и да поемат лична отговорност”. Книгата е уникална и с това, че не съдържа отрицателни персонажи и събития.

Поне двадесет училища и градини ползват книгата, твърди Никола Райков. Те могат да са и много повече, тъй като авторът няма пряка контрол върху разпространението на книгата. Райков е предоставил безплатна електронна версия на книгата си на сайта prikazka-igra.com, който сам е създал.

“Имам в класа си дечица, чиито родители нямат възможност за екстри от рода на списания, игри, книжки”, споделя Йорданка Първанова, учител в СОУ “Любен Каравелов” в Димитровград. “Тази книга е изключителна! Това е най-доброто до този момент, което можем да предложим на децата!”, коментира Пламена Иванова, трети курс по предучилищна педагогика в ПУ “Паисий Хилендарски”.

Никола Райков е завършил информационни технологии в САЩ. Първоначално той създава книгата за тригодишния си син, но по-късно решава да я популяризира и сред другите деца и преподавателите.

Коментари по темата: „Нестандартна книга навлиза в образованието”

добавете коментар...

  1. Никола

    Излезе и “Още по-голямото приключение на малкото таласъмче”. Електронната версия на книгата отново е налична напълно безплатно.
    Повече информация на:
    “http://prikazka-igra.com/book2.html”

  2. Никола

    Добре е да се знае, че “пиратството ограбва” се доказа, като напълно несъстоятелна теза. “Ограбената” книга продаде тиража си за рекордно време от 6 месеца – нещо, с което “неограбените” такива по книжарниците трудно могат да се похвалят. В момента книгата е пусната за свободно сваляне и в замуна, а читанка приготвят eBook и FictionBook варианти.

    Иначе книгата вече се сдоби и със самостоятелен видео клип, който много си харесваме:
    http://www.youtube.com/watch?v=KZtp90blw10

    И със специален коледен пакет:
    “http://prikazka-igra.com/koleda.html”

Коментар