Светлин Наков признат за новатор в образованието

Светлин Наков оглави класацията „Новатори в образованието”, в конкуренция с 34 личности

Светлин Наков оглави класацията „Новатори в образованието”, в конкуренция с 34 личности

Светлин Наков, основател на първия български Софтуерен университет, оглави класацията „Новатори в образованието”, която обединява личности, допринесли за позитивна промяна в родното образование.

Класацията, изготвена от портала Uchi.bg, включва 35 българи – създатели на иновативни образователни продукти и инициативи, учители и вдъхновители за своите ученици. Общото между всички тях е, че променят образователната среда в България и имат потенциала да продължават да го правят и в бъдеще, посочиха организаторите.

„Проектът на Светлин Наков заслужава първо място. Съвременното и практическо-ориентирано преподаване в учебните заведения е най-прекият път към създаване на адекватно подготвени ИТ специалисти. Това неминуемо ще засили и колаборацията между бизнеса и университетите”, коментира представителят на журито Наталия Футекова, университетски преподавател и управител на софтуерната компания ERP.BG.

Чрез независимо гласуване журито на класацията, съставено от специалисти в сферата на образованието, технологиите и медиите, проучи и оцени кандидатствалите проекти. Първите три места заемат Светлин Наков (основател на Софтуерен университет), Дарин Маджаров (основател на образователния сайт Уча.се) и Евгения Пеева (основател на организацията „Заедно в час”, посветена на мисията да осигури равен достъп до качествено образование за всички български ученици.

„В ерата на интернет и на динамична смяна на технологиите, ученето заради самото учене години наред е безсмислено занимание. Образованието има нужда да скъса с „остарялознанието” и хората, които попаднаха в тази класация, опитват да открият вярната посока за промените”, коментира Таня Явашева, журналист и член на журито на класацията „Новатори в образованието”.

Коментари по темата: „Светлин Наков признат за новатор в образованието”

добавете коментар...

  1. Иван

    Емко без да се засягаш, но другите в списъка стоят като едни недоразумения и не могат изобщо да се доближат до нивото и постиженията на Светлин Наков.

  2. Емко

    Заслужава си цялата класация да се разгледа: “http://uchi.bg/?page_id=2475”

  3. User

    Честито! И още много, …, много успехи!

  4. Васил

    Честито на Светлин Наков (Softuni , TelerikAcademy) и Дарин Маджаров (Ucha.se). Лично следя дейностите им от близо година и мога да кажа , че заслужават дори по-големи признания.

Коментар