Airtame 2 превръща празните екрани в умни, споделени дисплеи

Airtame 2 не само премахва кабелите, но и помага за по-добро използване на екраните

Датският стартъп Airtame пусна второ поколение на своя едноименен продукт, който се наложи в последните години като безжично HDMI решение за нуждите на бизнеса и образованието.

Airtime 2 е нещо повече от безкабелно решение за офиса – ударението в новия продукт е върху информационните табла и интеграцията на приложения. Докато устройството от първо поколение беше преди всичко решение за огледално споделяне на екрани, Airtame 2 преоткрива начина, по който празните екрани се превръщат в умни дисплеи за съвместно използване.

Нашата цел с Airtame първоначално беше „просто“ да се отървем от кабелите – общ проблем в много организации“, казва Брайън Кийд, съосновател на Airtame. След години разработка на продукта и обратна връзка от страна на потребителите, компанията създава Airtame 2, който не само премахва кабелите, но и помага за по-добро използване на екраните, допълва мениджърът.

Airtame 2 с крайна цена от $399 включва 4 пъти повече RAM от своя предшественик и има 200% по-голямо безжично покритие, интуитивен LED екран и слот за Kensington заключване за по-висока сигурност.

Airtame 2 включва 4 пъти повече RAM от своя предшественик и има 200% по-голямо безжично покритие

Неотдавна Airtame получи финансиране в размер на €1,15 млн. по европейската програма „Хоризонт 2020“. Компанията, базирана в Копенхаген и с офиси в Сан Франциско и Ню Йорк, обяви също, че вече е продала 100 000 устройства, а приходите й в последните две години се удвояват.

Нейният продукт Airtame се явява по замисъл решение за огледално споделяне на екрани, което позволява мигновено показване на изображението на екрана от лаптоп или мобилно устройство на всеки друг дисплей.

Устройството на датския стартъп обаче е мултифункционално и може да се използва също в решения за информационни табла.

Коментар