Samsung с пробив в 5G мрежите на Европа

Samsung се позиционира като алтернатива на Huawei в мрежите на телеком операторите
(снимка: CC0 Public Domain)

Samsung постигна значителен напредък на европейския телекомуникационен пазар с новото си партньорство с Vodafone. Това е първата мащабна сделка на производителя с европейски оператор.

Британската компания избра Samsung за виртуализираното си внедряване на RAN (vRAN) 5G. Обединеното кралство е една от европейските страни, които търсят начини да заменят Huawei като доставчик. Първоначално Samsung ще осигури оборудване за 2500 селски обекта в югозападната част на Англия и по-голямата част от Уелс.

Президентът на Samsung и ръководител на мрежовия бизнес Пол Кюнгхун Чеун заяви, цитиран от RCR Wireless, че сътрудничеството ще бъде „първото мащабно внедряване” на 5G технологиите на компанията в Европа.

Оборудването на Huawei в 5G мрежите на Великобритания трябва да бъде премахнато до края на 2027 г. За това си решение правителството се позовава на рисковете за националната сигурност. Пълната забрана за закупуване на ново оборудване от Huawei започна през 2021 г.

Подобни изисквания са добра новина за корейската компания Samsung, която се надява, че с разширяване на позициите си сред мрежовите оператори в Европа ще поддържа растежа си.

„Open RAN предоставя огромни предимства за клиентите”, коментира Йохан Виберг, главен технологичен директор на Vodafone. „Нашата мрежа ще стане силно програмируема и автоматизирана, което означава, че можем да пускаме нови функции едновременно на множество места, да добавяме или пренасочваме капацитет по-бързо, да се справяме незабавно с прекъсванията и да предоставяме на бизнеса свързаност на поискване”.

Коментари по темата: „Samsung с пробив в 5G мрежите на Европа”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Caмo така ФоуФраНк

    USA USA USA USA

    45г стига, стига .
    Времето е на$е.

  2. Фофу

    Позитанските шебеци пак надуха тромбите. У мама Раша бегайте и там ще има и ефтину и демократичну. И не-идиоти политици дето развиват прогреса и правят чудеса без аналог.
    И пак тия китайци велики, та като си пъхнали нашите главите У китайските за_ци, та чак късно е либе за китка, сега не мое да си ги извадят.

  3. USA USA USA

    Не да е ефтину ,ъ
    да е демократичну!!!

  4. 6G

    И с какво OpenRAN се различава между на Samsung и Huawei?!
    Прост инженер съм и питам?!?
    Защо антените на Huawei са предпочитани?!? Сакън не е заради дизайна, функционалността, плътността и цената (3x надолу спрямо други)….
    Идиотите политици си спъват прогреса, ма къснк е либе за китка, те китайците отдавна и усвоиха технологиите и ги опростиха и им намалиха цените и ги доразвиха до степен, че е неразумно да се състезаваш с тях, след като АйТи сектора е пълен с мангусти от шебекистан….

Коментар